Kommunfakta

Fakta om befolkning, ekonomi, valresultat, statistik, regler och styrande dokument hittar du under den här ingången.

Ånge kommun ligger mitt i Sverige. Strax intill Munkbysjön i kommunens östra del ligger Flataklocken, som genom tyngdpunktsbestämning av Sveriges landmassa utsågs att utgöra platsen för Sveriges Geografiska Mittpunkt via Stockholms högskola (nu KTH) 1947.

Ånge kommun ligger mitt i Sverige, och här möts människor och natur i en harmonisk balans. Med sina vidsträckta skogar, glittrande sjöar och charmiga byar erbjuder Ånge en livskvalitet som är svår att hitta någon annanstans. Här finns något för alla – från friluftsäventyr till kulturella upplevelser.

Natur och Friluftsliv

Ånge är ett paradis för naturälskare. Här kan du vandra längs de många stigarna, fiska i sjöar som Turingen och Ljungan, eller bara njuta av den fridfulla tystnaden i skogen. Vintertid erbjuder vi fantastiska möjligheter till skidåkning och snöskovandring. Naturen är alltid runt hörnet och inbjuder till avkoppling och äventyr.

Kultur och Samhälle

Trots sin lilla storlek är Ånge rik på kultur och historia. Besök Naturum för att lära dig mer om vår spännande historia, eller delta i någon av våra många lokala evenemang som firar både tradition och nyskapande. Våra bibliotek och konstutställningar är också populära mötesplatser för både unga och gamla.

Bo och Leva

Att bo i Ånge innebär att leva i en trygg och gemytlig miljö. Här finns bra skolor, omsorgsfulla vårdcentraler och ett aktivt föreningsliv som bidrar till en stark gemenskap. Våra bostadsområden erbjuder en blandning av moderna lägenheter och charmiga hus, ofta med närhet till naturen. Vi strävar efter att skapa en miljö där alla kan trivas och känna sig hemma.

Näringsliv och Arbetsmöjligheter

Ånge har ett dynamiskt näringsliv med många små och medelstora företag inom olika branscher. Kommunen stödjer företagande och innovation, och här finns goda möjligheter för den som vill starta eget. Våra etablerade företag erbjuder också en mängd arbetsmöjligheter för både erfarna och unga arbetstagare.

Välkommen till Ånge

Oavsett om du är här på besök eller funderar på att flytta hit, är du alltid välkommen i Ånge. Här finner du en plats där natur, kultur och gemenskap möts och skapar en unik livskvalitet. Upptäck allt vad vår vackra kommun har att erbjuda och låt Ånge bli en del av ditt liv.