Fakturering till Ånge kommun

Som leverantör till Ånge kommun kan du effektivisera både din egen och kommunens fakturahanteringsprocess genom att skicka elektroniska fakturor till oss.

Lag om krav på e-faktura

Enligt ett EU-direktiv som blir lag från och med 1 april 2019 ska alla leverantörer till offentlig sektor skicka e-faktura. Mer information finns på skr.se Länk till annan webbplats.

Kom igång och skicka e-fakturor

Många affärssystem har idag möjlighet att skicka elektroniska fakturor. Stäm av med din systemleverantör. Faktureringstjänster kan också köpas via vissa företag för att åstadkomma samma sak.

Om ni inte har denna funktion erbjuder vi, genom Kofax, en fakturaportal Länk till annan webbplats., en tjänst där du kostnadsfritt kan registrera och skicka upp till 25 stycken fakturor i månaden, nivå free. Ytterligare nivåer finns för att registrera fakturor. I nivå basic pris 199 kr i månaden, kan du skicka hur många fakturor du vill. Fakturorna i nivå basic är integrerade fakturor i en fil och det krävs mindre arbete för dig att skicka fakturan. Du kan självfallet använda någon annan operatör på marknaden för liknande tjänster.

Vid frågor kring fakturaportalen kontakta supporten hos Kofax, support@fakturaportalen.se, tel. 08- 446 34 00

Instruktioner för att använda fakturaportalen Pdf, 1.1 MB.

Ni som är redo att skicka e-faktura

Ånge kommun kan ta emot fakturor via nätverket PEPPOL. I så fall behöver ni ansluta er via ett företag som stödjer er e-fakturering via PEPPOL. Stäm av med er leverantör av ekonomisystem eller faktureringssystem om de kan sända via PEPPOLnätverket. Ånge kommuns identifieringskod är:

PEPPOL-ID är 0007:2120002387

Ånge kommun kan ta emot e-faktura i följande standarder  i PEPPOL nätverket: PEPPOL BIS Billing 3, Svefaktura 1.0, SFTI fulltextfaktura. Det går bra att bifoga bilagor.

Ett annat alternativ för att skicka e-faktura är att använda vår operatör av VAN-tjänster, Evry AB. Ånge kommun tar emot e-faktura i följande standarder: Svefaktura 1.0, SFTI fulltextfaktura. Det går bra att bifoga bilagor. Ånge kommuns identifieringskoder är:

Organisationsnummer: 212000-2387

GLN kod: 7330619014383

Vill ni anmäla er i förväg för att göra en uppsättning för elektronisk fakturering till kommunen kan ni anmäla till er operatör av VAN-tjänster att ni vill sända elektroniska fakturor till oss med mottagningsställe till vår mellanaktör (operatör av VAN-tjänst) Evry AB. Då skickas en länk till vår operatör att godkänna uppsättningen av elektronisk faktura till oss. Skickar ni en Svefaktura utan att ha anmält i förväg stoppas fakturan hos vår mellanaktör som då godkänner och ordnar en uppsättning och därefter skickas denna fakturan och kommande fakturor elektroniskt till oss.

Vid frågor kontakta EVRY på DDSsupport@tietoevry.com, tel. 08- 509 28 366

Skickar ni redan e-fakturor till andra kunder, kontakta er befintliga samarbetspartner för att lägga till Ånge kommun via Evry AB.

Maila PDF-faktura

Observera att en faktura via mejl (pdf) inte är en e-faktura i detta sammanhang.

Pdf-fakturor mailas till: pdffaktura@ange.se

Det är viktigt att ni anger fakturanumret i ämnesrutan. Observera att det inte går att skicka flera fakturor i samma fil. Faktura och bilaga ska vara i samma fil.

Fakturareferenser

För att fakturor ska hanteras snabbt hos oss så ska ni ange fakturareferens på fakturan. Ånge kommuns referenser är ett fem-siffrigt nummer. Referensnummer lämnas av kommunens beställare till leverantören. Beställaren ska ange korrekt referens till er, saknas referens går det inte att fakturera.

Kontakta i så fall beställaren eller ekonomiavdelningen på telefonnummer 0690-25 01 50