Foto: Alexandra Björklund

Trivsam kväll när kostenheten vid Ånge kommun bjöd in till kundmiddag

I går kväll blev ett 50-tal hemmaboende pensionärer och anhöriga bjudna på middag av Ånge kommuns kostenhet.

Ett nytt grepp för att arbeta med kunduppföljning med dem som beställer matlådor via hemtjänsten.

- Traditionellt skickar man ut enkäter, men vi ville göra något annat för att fånga upp våra kunders synpunkter kring maten de beställer av oss. Så vi bjöd i stället in till middag, berättar Evonne Mattsson, kostchef vid Ånge kommun.

I Bobergsgymnasiets matsal var det vackert uppdukat med långbord och på menyn stod Wallenbergare med potatismos, skirat smör, ärtor och lingon samt en för årstiden passande efterrätt, Saffransrulltårta med grädde.

Att middagen serverades just här var med tanke på att tillagningsköket finns i samma lokaler.

- Vi såg en möjlighet att även få visa upp köket och låta gästerna få träffa och prata med våra kockar, vilket var väldigt uppskattat, berättar Evonne Mattsson.

Det var ett härligt sorl runt borden under den gemensamma måltiden och för många äldre blev det ett glatt återseende med gamla bekanta. Och av gästerna fick man både ros och ris och även nya idéer att ta med inför framtiden.

- De allra flesta är mycket nöjda med den mat de beställer och säger att den ser god ut och smakar bra, säger Evonne Mattsson.

Kan det här bli en återkommande variant av kunduppföljning?

- Flera kunder och anhöriga kom fram till oss och gav beröm för initiativet, så det är mycket möjligt att det är något som vi fortsätter med framöver, säger Evonne Mattsson.