Samhällsrummet i Överturingen omringad av ett femtiotal besökare

Strålande sol vid invigningen av samhällsrummet i Överturingen

Äntligen var det dags för invigning av det efterlängtade samhällsrummet i Överturingen.

Solen sken ikapp med de många Haveröborna som samlats i Överturingen då det äntligen var dags för invigning av det efterlängtade samhällsrummet.

Invigningens talare lyfte det goda samarbetet

Kommunstyrelsens ordförande Erik Lövgren var på plats för invigningen och sa några väl valda ord kring den långa resan som lett till att samhällsrummet nu öppnas i Överturingen. Han pratade om det engagemang Haveröborna visat under de samråd som hållits tidigare. Nu när det äntligen var dags för invigning tyckte Erik att det var - "Helt makalöst roligt".

Erik Lövgren håller tal utanför samhällsrummet i Överturingen

Erik Lövgren mindes tillbaka till samråden i vintras tillsammans med Haveröborna.

Även Hälso-och sjukvårdnämndens ordförande Elina Backlund var på plats vid invigningen. Hon pratade om att de haft möte tidigare och pratat om vad regionen kan göra för att erbjuda god och nära vård för alla. Hur kan vi göra det gemensamt för att få vården att komma närmare. Att jobba tillsammans med medborgarna och kommunen. - ”Det är fantastiskt vad vi kan åstadkomma när vi jobbar tillsammans" avslutade Elina.

Elina Backlund-Arab håller tal utanför samhällsrummet i Överturingen med delar av projektgruppen bakom sig

Hälso-och sjukvårdnämndens ordförande Elina Backlund-Arab lyfte det goda samarbetet med Haveröborna. I bakgrunden står Gunnar Karlsson, kommunstyrelsens ordförande Erik Lövgren, Elisabeth Adolph, Rut Norda, Näravårdsamordnare Jennie Näslund och Hälsocentralchef Camilla Rönningsås.

Snittar och bubbel

Efter talen bjöds det på musikunderhållning medan glada Haveröbor serverade bubbel och snittar. Rut Norda pratade om de tre banden som hängts utanför samhällsrummet och dess betydelse. Grön för Haverö, rött för Ånge kommun och blått för Region Västernorrland, dessa knöts ihop för att symbolisera gott samarbete.

Bubbel och diverse snittar på ett bord utomhus

Besökarna bjöds på bubbel och olika snittar.

Rundvandring och digitalt läkarbesök

Näravårdsamordnare Jennie Näslund bjöd sedan besökarna på en rundvandring av samhällsrummet och de nya lokalerna. Jennie berättade om vilka tjänster samhällsrummet erbjuder och svarade på alla frågor besökarna ställde. De två specialutbildade undersköterskorna, som ska arbeta i samhällsrummet, fanns även de på plats och visade upp det nya undersökningsrummet.

Jennie Näslund tillsammans med undersköterskor och besökare i undersökningsrummet

De specialutbildade undersköterskorna visade upp det nya undersökningsrummet tillsammans med Näravårdsamordnare Jennie Näslund.

Förutom en rundvandring av lokalerna gav Jennie Näslund, tillsammans med en läkare på Hälsocentralen i Ånge, en demovisning av hur ett videobesök med läkare kan gå till. Ett enkelt knapptryck som gjorts möjligt i tack vare IT-samarbetet med Servanet, som även de var på plats dagen till ära. -”Servanets uppdrag i Ånge kommun är att bygga digital infrastruktur samt att agera för samhällsnytta. Samhällsrummet är ett väldigt bra exempel på hur vi kan kombinera dessa båda uppdrag och vara delaktig i kommunens utveckling” sa Lars på Servanet.

Jennie Näslund i digitalt läkarbesök

Jennie Näslund hade en demovisning av hur ett digitalt läkarbesök kan gå till.