Två kvinnor står och håller upp en banderoll som det står start på. Bakom banderollen syns fyra ungdomar som är redo att springa, man ser endast benen på dem.

Angelica Strand, biträdande rektor och Johanna Fanberg, rektor vid Fränstaskolan håller upp den startbanderoll som kommer att användas vid Fränstaloppet. I bakgrunden står fyra startklara elever.

Fränstaskolans elever springer för hälsa och välgörenhet

På tisdag 4 juni klockan 18.00 ger sig alla elever vid Fränstaskolan ut för att springa Fränstaloppet.

Loppet kommer att gå längs Fränstavägen, Centralvägen, Stationsgatan och Visslandsgatan, med start vid högstadiets parkering och målgång vid lågstadiet.

- Vi springer för att må bra och för att få en rolig kväll tillsammans, gemenskap är också bra för hälsan. Tillsammans vill vi bjuda in till en kväll med gemenskap och glädje i fokus samtidigt som vi gör en god gärning, säger skolans rektor Johanna Fanberg.

All forskning säger att rörelse och idrott är bra för både kropp och knopp och att motion även ökar chanserna till att prestera bättre såväl i skolan som i arbetslivet.
Fränstaskolan har under många år arbetat för att få in mer rörelse i skolan och har arrangerat såväl hälsoveckor som temadagar och aktivitetsdagar med kända idrottsprofiler.

- Vi är med i Riksidrottsförbundets rörelsesatsning i skolan, där syftet är att förbättra folkhälsan, välbefinnandet och skolresultaten. Vi ser att de elever som rör sig mer på fritiden ofta orkar skoldagen bättre och många gånger även presterar bättre i skolan, säger Johanna Fanberg.

Fränstaloppet som arrangeras på tisdag är en del i rörelsesatsningen samtidigt som man gör en god gärning. Alla elever kommer vid målgång att få lägga en kula i en burk märkt med en hjälporganisations namn och den burk som får mest kulor kommer att få pengar skänkta från den fikaförsäljning som sker under kvällen.

- Fika kommer att säljas till såväl publik som elever och alla pengar som kommer in från kvällens fikaförsäljning kommer sedan att skänkas till välgörenhet. Vi hoppas såklart att många tar chansen att fika så vi får in en fin slant som vi kan skänka, säger Johanna.

Alla elever som genomför loppet kommer att få medalj och bjudas på korv.
Starten går klockan 18.00 från högstadiets parkering, så ser ni en massa barn och ungdomar som är ute och springer runt Fränsta på tisdag kväll – ge er ut och hejja på dem!