Invigning av Skogsbackens förskola i Ånge

Den 14 september var det äntligen dags för invigningen av Skogsbackens förskola vilket gjordes med pompa och ståt.

I augusti 2023 välkomnade helt nybyggda Skogsbackens förskola sina första barn. Förskolan ligger strax utanför centala Ånge med närhet till skog, ishall och stora grönområden men inom promenadavstånd till de centrala delarna där bland annat bibliotek och bio finns. Här huserar cirka 150 förskoleelever i åldrarna 1 till 4 år och den 14 september var det äntligen dags för invigning.

Folksamling med både vuxna och barn som står framför nybyggda skogsbackens förskola medan solen skiner

Det var många som hade samlats, stora som små, för att fira invigningen av den nya förskolan.

Välkomsttal och par i äppelträd

Solen sken dagen till ära och invigningen inleddes med ett välkomstal från skolchef Kent Ylvesson. Därefter följde en presentutdelning där förskolans rektor Marie Nelhagen fick ta emot, inte bara ett, men två äppelträd. Ett från Ånge fastigheters VD Patrik Jonasson och ett från Ånge kommun som överräcktes av kommunpolitiker Magdalena Flemström. Efter detta var det dags att officiellt inviga Skogsbackens förskola och klippa det blågula bandet.

rektor och kommunpolitiker håller i ett blågult tygband framför förskolan, flera förskolebarn tittar på varav en gör sig redo att klippa bandet

Marie Nelhagen, Magdalena Flemström, Patrik Jonasson och kommunalråd Erik Lövgren håller ett stadigt tag i det blågula bandet medan Kent Ylvesson övervakar. Samtidigt gör sig en ivrig förskoleelev redo att klippa bandet för att officiellt inviga förskolan.

Feststämning på Skogsbacken

När bandet var klippt startade festen på riktigt. Vi bjöds på härlig musik från musikskolan, snacks och festis. Det dansades, minglades och vid popcornmaskinen ringlade sig kön lång av både barn och vuxna. Flaskor med såpblandning delades ut till barnen och en såpbubbelmaskin fyllde himlen med vackra bubblor. Det var en riktigt festlig invigning och det blev en härlig förmiddag på Skogsbackens förskola.

Ett tiotal ungdomar från musikskolan spelar musikinstrument utomhus framför förskolan i solskenet tillsammans med två lärare

Elever från musikskolan blandade gamla och nya hits vilket bidrog rejält till feststämningen.

Flicka med lila jacka och keps står framför en popcornmaskin och väntar på färska popcorn

Popcornen var ett populärt inslag och maskinen gick varm hela förmiddagen.

Glada förskolebarn som leker med såpbubblor på en gräsmatta i solskenet

Det var många glada barn som passade på att leka med såpbubbelmaskinen.