Grattis Gimåfors - årets by i Västernorrland

Gimåfors - byn som ligger i både Ånge och Sundsvalls kommun - har utsetts till årets by i Västernorrland av den lokala styrelsen för riksorganisationen Hela Sverige ska leva.
Förutom äran består priset av 15 000 kronor.

I Gimåfors bor omkring 50 personer och navet i byn är bygdegården. Här arrangeras allt från studiecirklar till konsertkvällar, kakbuffé, loppis och stort midsommarfirande.

Byn delas mellan Ånge och Sundsvalls kommun - gränsen går mitt i byn skulle man kunna säga - men några gränser finns inte för de boende i byn, här jobbar man tillsammans för att utveckla och hålla bygden levande.

- Vi är en liten by som gör väldigt mycket och vi har en väldigt fin sammanhållning här, säger Rikard Lagerberg, ordförande i Gimåfors bygdegårdsförening.

Prissumman på 15 000 kronor ska användas för fortsatt utveckling av orten och prisutdelningen kommer äga rum längre fram i sommar. Gimåfors kommer nu att representera Västernorrland i den stora riksfinalen.

Tidigare har Graninge, Drömme, Tynderö och Fränsta tagit emot utmärkelsen.

Här nedan kan ni se och lyssna till SVT och Radio Västernorrlands intervjuer med några av de boende i byn.

https://sverigesradio.se/artikel/gimafors-utsedd-till-arets-by-i-vasternorrland-vi-ar-bara-bast Länk till annan webbplats.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/gimafors-utsedd-till-arets-by-i-vasternorrland?fbclid=IwAR3-FRQXYuvJm7FUcmwCZM-UvVPatHH-BUEuk5AFYngB4Snba4Ua_gaw6LA Länk till annan webbplats.