En man och en kvinna håller ett blågult band mellan sig en en tredje person, som står mellan dessa två, klipper av bandet med en sax.

Äntligen - Fritidsbanken har nu öppnat för utlåning av prylar

Erik Lövgren, kommunalråd i Ånge kommun, fick i lördags sätta saxen i det blågula bandet och förklara Fritidsbanken invigd.

Fritidsbanken inryms i Ljungandalens Bad & Sport i Fränsta och i dagsläget har man 342 olika artiklar för utlåning.

För att se vad som finns att låna går du in på fritidsbanken.seLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. och klickar sedan på Ånge i rullisten, där visas alla prylar och ett lagersaldo. Hittar du sedan något som du vill låna, ja då kontaktar man Alex på telefon 073-351 77 44 eller Katarina på telefon 073-403 22 82. Dessa två når ni på vardagar mellan 08.00-17.00.

Men fortfarande behöver vi påfyllning i Fritidsbanken och än en gång uppmanar vi er att lämna in överbliven fritidsutrustning till oss. Ni kanske har fiskespön som bara står och dammar, skidor som blivit för korta för barnen, flytväst som inte kommer till användning eller annat som bara blivit liggande i förrådet.

Lämna gärna in prylar i vår insamlingsbod på återvinningen i Hallsta. Du kan även lämna in i kommunhuset i Ånge eller på Ljungandalens Bad & Sport.

För att hålla dig uppdaterad kring Fritidsbanken är det bra att följa sidan på Facebook.