Ny inbjudan till digitalt seminarium om nya riskklassningsmodellen

Den 25 januari höll Livsmedelsverket ett digitalt seminarium om den nya riskklassningsmodellen. Detta möte drabbades dock av tekniska problem och tyvärr var vi tvungna att avbryta mötet. Därför bjuder vi nu in till ett nytt seminarium.

Tisdagen den 14 februari klockan 9-11 bjuder vi in till digitalt seminarium där du som företagare eller branschrepresentant kan delta för att få mer information om den nya riskklassningsmodellen.

I slutet av seminariet finns möjlighet för deltagarna att ställa frågor. För dig som inte kan delta denna tid kommer vi att spela in presentationen, så du kan ta del av den i efterhand.

Ingen föranmälan krävs. För att delta vid seminariet klickar du helt enkelt på möteslänken nedan.

Klicka här för att ansluta till mötet Länk till annan webbplats.

Bakgrund

Från och med nästa år kommer kontrollmyndigheterna att börja använda ett nytt sätt att beräkna hur mycket kontroll som livsmedelsföretag ska få.

Arbetet med en ny modell för att beräkna hur mycket kontroll som livsmedelsföretag ska få, så kallad riskklassning, har pågått under flera år. Efter två remissomgångar har Livsmedelsverket tidigare i år beslutat om en färdig modell.

Under 2023 kommer kontrollmyndigheterna att påbörja arbetet med att klassa om redan verksamma livsmedelsföretag och beräkna hur mycket kontroll dessa ska få varje år från och med 2024. Kontrollmyndigheterna kommer att behöva ta in nya uppgifter om alla livsmedelsföretag för att kunna göra denna omklassning.

Livsmedelsverket kommer under januari 2023 publicera skriftlig information om den nya riskklassningsmodellen på vår webbplats. Fram till dess kan du läsa Livsmedelsverkets vägledning om den nya modellen som publiceras löpande på Kontrollwiki:

Riskklassning av anläggningar och verksamheter från och med 2024 Länk till annan webbplats. - Kontrollwiki (livsmedelsverket.se)