Ånge kommun på andra plats i Bästa Tillväxt 2022 i Västernorrlands län

Ånge kommun fortsätter att hålla sig i toppen vad gäller Bästa Tillväxt i länet.

Priset Bästa Tillväxt, som delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna varje år sedan 2007, premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet.

- Det är så roligt att vi håller oss i toppen även i år, det ger råg i ryggen både för oss som organisation och till våra företag i kommunen som gör ett fantastiskt jobb, säger Mats Gustafsson, näringslivschef.

Bästa Tillväxt utser en vinnare i varje län och utgår helt och hållet från företagens bokslut. Syna mäter tre olika kriterier i alla aktiebolag i Sverige och ser hur dessa förändras mellan de två senaste boksluten. Utmärkelsen går till den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra.

- Vi ser fortsatt stort intresse för att starta nya företag och de redan etablerade visar goda resultat. Det går nästan inte att missa det faktum att utvecklingen är positiv i Ånge kommun, hit kommer stora industriföretag för att etablera sig och dra nytta av ny grön energi i stora mängder, framtiden är här, det är ett som är säkert, säger Mats Gustafsson.

Förstaplatsen i Bästa Tillväxt i Västernorrland greppade i år Kramfors kommun.

Mer information om vad Syna skriver om Ånge kommun hittar du på Synas webbplats. Länk till annan webbplats.