Världsdagen för psykisk hälsa 10 oktober

Världsdagen för psykisk hälsa (World Mental Health Day) instiftades av World Federation for Mental Health år 1992. Den syftar till att skapa större medvetenhet och förståelse för psykisk hälsa och ohälsa - ett arbete av mycket stor betydelse då närmare hälften av alla människor i Sverige uppger att de haft eller har psykisk ohälsa.

Drygt 1/3 av alla sjukskrivningar inom Ånge kommuns verksamheter uppges bero på psykisk ohälsa. Många är de som berörs av kommunen som organisation - inte bara de som är anställda utan även anhöriga, brukare/klienter, elever, medborgare, företagare o.s.v.

Att verka för en förbättrad psykisk hälsa hos gemene man är av största vikt.

Vad kan du göra, idag och i morgon? Att börja med sig själv kan vara bra: Var din egen bästa vän från och med nu. Då samlar du kraft för att även orka finnas till för människor i din närhet, på jobbet och på fritiden.

Idag, på Världsdagen för psykisk hälsa, är sista dagen att delta i Mental health run, virtuellt.
Här anmäler du dig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ids eller kan du inte lufsa/jogga/springa kan du - för att på ett annat mycket bra vis bidra till en förbättrad psykisk hälsa hos dig själv eller andra - fokusera på att våga fråga och lyssna mera.

Bild för världsdagen för psykisk ohälsa