För att inviga multiarenan tog man hjälp av några skolungdomar som fick klippa bandet.

Efterlängtad multiarena invigdes i Ånge

Ånge IK:s seniorgrupp har i åtta år drivit frågan om en multiarena i Ånge och under fredagen kunde den äntligen invigas.

- Tanken med den här arenan är att vi ska få fler barn och ungdomar att spontanidrotta och hitta intresset för idrott, det är jätteviktigt säger Torbjörn Pettersson från Ånge IK.

En strålande höstsol och massor av glada barn ramade in fredagens invigning av multiarenan i Ånge.

En invigning som passande nog var förlagd till Idrottens dag, ett event som RF-SISU, Riksidrottsförbundet, varje år arrangerar runt om i landet och där lokala idrottsföreningar får chansen att visa upp sin verksamhet för eleverna.

Multiarenan ligger i anslutning till såväl låg, mellan, högstadiet och gymnasiet, skapar nu möjligheten för barn och ungdomar att så väl på skoltid som fritid nyttja arenan till allehanda sport.

Bland annat fotboll, basket, bandy och till vintern även ishockey.

- När vi bestämde oss för vilken multiarena vi skulle ha så var lite av kravet att det skulle gå att spola upp en is på den vintertid och det här kommer att bli jättebra, säger Stefan Wallsten, en av eldsjälarna i Ånge IK seniorgrupp.

Multiarenan har blivit verklighet tack vara mycket frivilligt arbete, men även ekonomisk stöttning från Ånge kommun, SISU, bygdemedel samt Light System och ägs av Ånge IK, som även kommer att sköta driften av den.