Mats Gustafsson, näringslivs- och samhällsbyggnadschef på Ånge kommun och Erik Lövgren, kommunalråd i Ånge, håller i diplom och blommor.

Mats Gustafsson, näringslivs- och samhällsbyggnadschef på Ånge kommun och Erik Lövgren, kommunalråd i Ånge, fick motta diplom och blommor av Svenskt Näringsliv.

Ånge kommun klättrar 48 platser i årets ranking av företagsklimatet

Ånge kommun är årets klättrare i Västernorrland.

När Svenskt näringsliv idag presenterade sin ranking av företagsklimatet 2022 så visade det sig att Ånge kommun klättrat 48 platser, vilket är den bästa placeringen på tio år.

– Det är skönt att få ett kvitto på vårt engagemang och att vi är på rätt väg, säger Mats Gustafsson, näringslivs- och samhällsbyggnadschef på Ånge kommun.

Svenskt näringslivs ranking mäter hur näringslivets aktörer upplever kontakten med sin kommun. Ånge kommun har sakta klättrat uppåt de senaste tio åren, men nu visade rankingen på ett raketkliv med hela 48 platser upp.

Bland de olika områden som mäts i undersökningen är det Ånge kommuns upphandling som fått ett mycket bättre resultat, hela 88 placeringar upp till plats 35.

– Att vi klättrar i det området är förhoppningsvis ett resultat av att kommunen har satsat en hel del resurser på ekonomienheten och upphandlingsfrågorna, säger Mats Gustafsson.

Att beslutet om att Viskananstalten öppnar igen och de satsningar på vätgas som är på gång har avspeglat sig i resultatet tror Mats Gustafsson.

– Det är såklart en bra draghjälp och men vi har också en väldigt positiv anda i hela näringslivet och det ska vi fortsätta jobba för. Vi ska jobba för att förbättra oss lite mer för varje år, säger Mats Gustafsson.

Kommunstyrelsens ordförande, Erik Lövgren, är glad över dagens besked.
- Tusen tack till våra företagare som gett ett kvitto på att vi är på väg åt rätt håll.

Ånge kommun ligger nu på plats 216 av landets 290 kommuner.

Så här rankas kommunerna i övriga länet:

Plats


30Timrå+8

105

Sollefteå

+11

138

Kramfors

+10

216

Ånge

+48

220

Sundsvall

+30

226

Härnösand

-59

285

Örnsköldsvik

-