Gymnasieelever utför markarbete för bygg och anläggning.

Bobergsgymnasiet kan vinna pris som Årets samhällsbyggare

Bobergsgymnasiet i Ånge är en av tre finalister till priset Årets samhällsbyggare i Västernorrland.

Det är byggföretagen som för sjätte året delar ut detta pris.

- Jag är fruktansvärt stolt över att vi är en av de tre nominerade, säger Per Håkansson, rektor vid Bobergsgymnsiet.

Priset som Årets samhällsbyggare tilldelas person, företag, organisation, projekt eller innovation som utvecklar och bidrar till en modern och attraktiv byggbransch i länet.

De tre finalisterna och nomineringarna är:

Bobergsgymnasiet, Ånge

Bobergsgymnasiet, med rektor Per Håkansson i spetsen, har på kort tid startat upp bygg- och anläggningsprogrammet i Ånge. I samverkan med företag på orten säkerställs kompetensförsörjningen till branschen. Bobergsgymnasiet möjliggör därmed att ungdomar kan utbilda sig på sin hemort och till att västra Medelpad förblir en levande och attraktiv bygd med goda framtidsutsikter.

Sundsvalls kommun
Sundsvalls kommun har under lång tid genom politiska beslut och i samverkan med partners från näringslivet målmedvetet verkat för byggnationen av Sundsvalls logistikpark. Logistikparken är en satsning på ett hållbart och konkurrenskraftigt samhälle med klimatsmarta och effektiva transporter som bidrar till att Sundsvalls växande näringsliv kan fortsätta utvecklas och vara attraktivt.

Renewcell
Renewcell återvinner tygfibrer från gamla och uttjänta kläder genom satsningen på världens största textilåtervinningsfabrik i pappersbruket Ortvikens gamla lokaler. Att Renewcell återbrukar lokaler, maskiner och utslitna kläder ligger helt rätt i tiden och bidrar till ett hållbart samhällsbyggande. Deras investering ger nya arbetstillfällen och bidrar till Sundsvalls fortsatta utveckling.

En jury kommer att utse vinnaren som sedan presenteras på Sundsvalls Business Awards prisceremoni den 22 september.