En bild på Jennie Wiklander från Ung Företagsamhet som överräcker en glasstjärna med texten "Ni gör skillnad på riktigt" till Eva-Lena Årmyr som håller i diplomet med motiveringen till utmärkelsen.

Ung Företagsamhet Västernorrland utser Ånge till Årets grundskolekommun 2022

Idag kom Jennie Wiklander från Ung Företagsamhet på besök för att överraska oss med en god anledning att fira! "Ånge kommun är en förebild" säger Jennie och räcker över glasstjärnan till Eva-Lena Årmyr.

Motiveringen till utmärkelsen Årets Grundskolekommun 2022 lyder:

"Ung Företagsamhet Grundskolan tillsammans med Ånge kommun, har under året satt igång ett arbete med att få in en röd tråd med entreprenörskap genom hela skolgången och skolan skapar därmed viktiga plattformar för kommunens utveckling. Skolans vision är att alla elever ska få en likvärdig utbildning och ges samma möjligheter att utvecklas som individer. Näringslivet har tagit stort ansvar för att ge eleverna möjlighet att öva på sin egen företagsamhet och tagit fasta på att ju tidigare de får börja desto bättre. Kommunen har påbörjat insatsen av entreprenörskap och låter eleverna få växa och se möjligheter där de bor i Årets grundskolekommun Ånge."

Vi riktar ett stort tack för fantastiskt arbete och GRATTIS till alla som är involverade i arbetet tillsammans med Ung Företagsamhet. Ni gör skillnad på riktigt.