En grupp elever samlas för att klippa band vid invigningen av nya gymnasielokaler.

Eleverna Simon Johansson och Zacke Björck var de som såg till att bandet klipptes vid invigningen av Bobergsgymnasiets nya lokaler.

Bobergsgymnasiet invigde sina nya lokaler

Bobergsgymnasiets nya lokaler invigdes under onsdagen med tal av rektor Per Håkansson, bandklippning av elever från byggprogrammet och rundvandring i de nya lokalerna.

- Det känns otroligt bra att äntligen få komma igång i dessa lokaler. Stora och ändamålsriktiga lokaler som kommer att bidra till att eleverna kan förkovra sig mer i sitt yrkesval och bli bättre förberedda till praktik och yrkesliv, säger Per Håkansson, rektor.

I posthuset huserar nu tre utbildningar - bygg, fordon och el-programmet. I dag går där tio elever per program och lika många ser det ut att bli till nästa år. Om några år tror Bobergsgymnasiets rektor Per Håkansson att det kan vara uppåt 90 elever i lokalerna.

- Nu när vi ser att satsningen på fordons- och byggprogrammet slog så väl ut, kommer det att innebära att vi i ett längre perspektiv kommer kunna stärka upp våra egna företag med yrkeskunnig personal och förhoppningsvis att det startar ett antal nya företag i kommunen, äger Per Håkansson, rektor.

Simon Johansson, förstaårselev på byggprogrammet, fick dagen till är klippa bandet och på frågan om vad han tycker om de nya lokalerna svarade han så här;

- Kul med nya lokaler. Det är stort här och det finns många möjligheter.

Under invigningsdagen kunde besökarna vandra runt i lokalerna, prata med eleverna som idag går där och ge sig i kast med en frågeslinga.