Sam, Marinus och Klara tar första spadtaget för en ny förskola i Ånge.

Barnen tog första spadtaget för bygget av ny förskola

I dag togs det officiella första spadtaget för byggnationen av ny förskola i Ånge - och det var inte vilka som helst som satte spadarna i jorden.

De tre barnen, Sam, Klara och Marinus som går på Labyrintens förskola kastade glatt iväg spadar med grus för att markera byggstarten.

Markarbetena för den nya förskolan har redan smugit igång så smått, men dagens spadtag får ses som den officiella byggstarten.

- Det här är starten av vår resa framåt och det är så otroligt glädjande att vi äntligen ser att det nu börjar byggas, säger Erik Lövgren, kommunalråd.

Media var inbjudna för att delta under byggstarten och i fokus stod såklart de tre yngsta deltagarna, Sam, Klara och Marinus, som med var sin spade glatt grävde i den stora grushögen som en symbolisk start för bygget.

Våren 2023 beräknas förskolan, som kommer byggas i två plan, stå klar för inflyttning.

- Det är en lång process vi gått igenom och ett fantastiskt arbete i all planering som personalen varit involverade i, det här känns väldigt roligt, säger Kent Ylvesson, skolchef.

Förskolan, som kommer att heta Skogsbacken, kommer att byggas i två plan och inrymma åtta så kallade hemvisten.

- Man blir nästan lite rörd för nu är det på riktigt. Den här förskolan kommer att ge fantastiska förutsättningar, framför allt för barnen, säger Marie Nelhagen, rektor för förskolorna i västra området.

Tre barn tar första spadtaget för ny förskola.

Klara, Marinus och Sam tar första spadtaget för nya förskolan i Ånge.