Sensorer som ska underlätta snöröjningen i Ånge kommun är nu på plats

Sensorer som kan skicka små datamängder med information om bland annat snödjup och vägunderlag har nu monterats upp runt om i Ånge kommun.

Datan som samlas in ska bland annat möjliggöra en bättre planering av snöröjningen i kommunen.

Som vi tidigare berättat är Ånge kommun, tillsammans med Örnsköldsvik, med i ett nytt spännande projekt, IoT Smart Snöröjning.

Med en nyutvecklad sensor ska bland annat snödjup mätas för att möjliggöra bättre planering och verksamhetsutveckling av snöröjningen i kommunen. Sensorerna använder sig av något som kallas Lora-nätverket, ett nätverk som redan i dag används vid avläsning av smarta vattenmätare.

Fem sensorer har nu monterats upp i kommunen - en i Fränsta, tre i Ånge och en i Alby.

Projektet finansieras av Vinnova Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. och projektpartners är Mittuniversitetet Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats., Ånge kommun Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats., Örnsköldsviks kommun Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats., Övik Energi AB Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats., ServaNet Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats., Starbit AB Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats., Portalplus AB Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats., Pro&Pro AB Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. och Bron Innovation Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats..