Exteriörbild på Naturum.

Naturum Ånge och pilgrimscenter har nu öppnat dörrarna

Efter mer än ett år av stängda lokaler under pandemin öppnar majoriteten av Sveriges 32 naturum upp inför sommaren. Genom att följa de nya restriktionerna och behålla många aktiviteter utomhus ska man säkra en trygg öppning.

- Äntligen har vi öppnat dörrarna till naturum Ånge och turistbyrå samt pilgrimscenter i Borgsjö igen, säger Lena Gustafsson, ansvarig för verksamheten.

Syftet med Sveriges 32 naturum är att väcka människors intresse för naturen och ge kunskap som skapar mervärde till naturupplevelser. De fungerar som en port till naturen som ska inspirera till att besökare ger sig ut och utforskar naturen på egen hand.

- När pandemin ökade hösten 2020 tvingades vi stänga dörren liksom de flesta andra naturum men behöll tillgängligheten per telefon och mail. Under våren -21 följde vi rekommendationerna hos myndigheterna och var beredda att öppna med kort varsel. Den 1 juni slog vi upp portarna och nu kan vi erbjuda ett riktigt fint sommarprogram för både vuxna och barn. Givetvis förhåller vi oss till de rekommendationer som fortfarande gäller, men vi ser verkligen fram emot att träffa våra besökare igen efter en lång vinter och vår, säger Lena Gustafsson.

Följ gärna Naturum Ånge på Facebook Länk till annan webbplats. och på vår hemsida ange.se/naturum för att få aktuell information.