Erland Lindberg och Johanna Sandell sitter i digitalt möte med statsminister Stefan Löfvén.

Parkbacken fick digitalt besök av statsminister Stefan Löfvén

Under onsdagsförmiddagen genomförde statsminister Stefan Löfvén och socialminister Lena Hallengren fyra digitala besök i Västernorrland för att lyssna av hur vaccinationsarbetet går framåt.

I Ånge gick besöket till boendet Parkbacken där socialnämndens ordförande Birgitta Sjögren tog emot gästerna och berättade om det arbete som gjorts under pandemiåret med bland annat besöksförbud och nu vaccineringen.

Stefan Löfvén och Lena Hallengren fick sedan träffa en av de boende på Parkbacken, Erland Lindberg och på frågan om hur det varit senaste året svarade Erland så här.

- Det var oerhört jobbigt att sitta i karantän, men nu kan vi boende äntligen få träffa varandra i dagrummet, det är som att kunna gå på en landskamp i Solna arena.

Lena Hallengren passade också på att ställa lite frågor om allt från hur det känns att kunna träffa anhöriga igen till vilket väder det var i Ånge i dag.

Erland tyckte att besöket var trevligt och att få prata med statsministern var något extra.

- Jag hopppas det finns inspelat så jag kan visa för barnbarnen, sa Erland.

Johanna Lundell, som arbetar på Parkbacken, fick även hon möjlighet att berätta om arbetet de gjort under året och att man nu är färdig med vaccineringen alla boende.

Förutom besöket i Ånge hälsade man även på vid Stöde Hälsocentral, vaccinationsstället i curlinghallen i Örnsköldsvik samt vaccinationsstället i Bredbyn.

Onsdagens digitala träffar kommer att kunna ses i efterhand på statsminister Stefan Löfvéns facebooksida.

Erland Lindberg och Johanna Sandell sitter i digitalt möte med socialminister Lena Hallengren.