Vaccineringen går vidare och nu har alla på särskilt boende fått sin andra dos

Snart två månader har gått sedan vaccineringen vid kommunens särskilda boenden påbörjades.

Nu har alla boende som tackade ja till vaccinet fått sin andra dos och är således färdigvaccinerade.

Vaccineringen inom hemtjänst och hemsjukvård har också påbörjats i mindre skala, men planen är att från och med vecka 9 vaccinera dessa två grupper så snabbt som möjligt.

Det allmänna läget inom socialtjänstens verksamheter är stabilt och man har inte haft några smittade brukare de senaste två veckorna.

- Det känns väldigt skönt att vi kommit så här långt med vaccineringen och det är också glädjande att vi inte längre har någon större smitta bland vår personal. Vi införde också snabbtester för någon vecka sedan och vi har fram till i dag inte upptäckt någon som är smittad men utan symptom, säger Katarina Persson, socialchef.

Även stor del av vårdpersonalen har nu vaccinerats.

- 379 personal fått sin första dos och 214 har även fått sin andra dos, säger Katarina och berättar samtidigt att vaccinationsviljan är stor.

I dagsläget råder tillfälligt besöksförbud på särskilda boenden i Ånge kommun, men från och med den 28 februari så är det åter möjligt för anhöriga att komma på besök.

- Men vi måste komma ihåg att faran inte är över ännu så vi kommer att vidta försiktighetsåtgärder vid besök på säbo, säger Terhi Jonsson, verksamhetschef.