Ånges kommunchef slutar

Ånges kommunchef Sara Henriksson har idag meddelat att hon säger upp sin anställning hos Ånge kommun.

Sara Henriksson har varit anställd vid kommunen under 10 år, varav de sex senaste åren som kommunchef.

- Det har varit 10 fantastiska år där jag verkligen fått utvecklas och prova flera spännande uppdrag. Kommunchefsuppdraget har jag haft i sex år och jag känner att det är dags för mig att gå vidare och lämna över stafettpinnen. Den stora arbetsbördan det innebär att jobba som kommunchef är tuff att kombinera med småbarnslivet, säger Sara Henriksson.

Ånge kommun står inför stora utmaningar kommande år – med ekonomi, digitalisering, kompetensförsörjning, behov av verksamhetsutveckling och organisationsförändring Sara Henriksson bedömer att det blir svårt att få tiden att räcka till för både jobb och familj.

Nya utmaningar med chefsuppdrag inom Länsförsäkringar väntar Sara Henriksson efter sommaren.

- All den erfarenhet och kunskap jag samlat på mig tar jag vidare in i mitt nya uppdrag på Länsförsäkringar Jämtland. Jag har fått ett fantastisk roligt erbjudande som chef för verksamhetsutveckling och service och jag ser fram emot den nya utmaningen.

Sara Henriksson fortsätter sin anställning fram till midsommar och kommer fram till dess att jobba parallellt med biträdande kommunchef Stefan Wallsten.