Stipendium till Ångeartist

Foto: Maria Marre Gustafsson

Ångeartisten Tina Wilhelmsson har tilldelats Region Västernorrlands stipendium till entreprenör inom kulturella och kreativa sektorn. Ett stipendium som tilldelas entreprenör som på ett betydelsefullt sätt bidrar till att skapa ett kreativt klimat i Västernorrland. Stipendiet kan även tilldelas för genomförande av nyskapande projekt inom kulturella och kreativa sektorn.

Motiveringen till stipendiet lyder:
”Tina Wilhelmsson bidrar genom sitt kreativa konstnär- och entreprenörskap till att ge en röst åt människor som har en angelägen berättelse att förmedla. Berättelserna blir till olika materiella och immateriella produkter som kan upplysa, inspirera och ingjuta mod.”

Tina är just nu aktuell med singeln ”Till dig lilla Meja” som är baserad på intervjuer med Sundsvallsbon Preethi Huczkowski. Låten handlar om Preethis uppväxt som transgender och homosexuell och när dom förlorade sin dotter Meja som bara blev 5 dagar.

- Jag är mycket stolt över att ha tilldelats stipendiet och jag är glad över att regionen ser vad jag gör och uppskattar mitt arbete. För mig handlar mitt arbete om att skapa en känsla av samhörighet, att vi ska inse att vi är mer lika än olika och genom det minska rädsla, hat och hot i samhället, säger Tina Wilhelmsson.