Telefonnummer har bytt plats på röstkorten inför valet

Under perioden 16–22 augusti skickar Valmyndigheten ut röstkort till alla som har rösträtt i valet den 9 september. Dessvärre har telefonnumret till din kommun och telefonnumret till länsstyrelsen bytt plats på röstkortet. Valmyndigheten beklagar detta och jobbar nu tillsammans med länsstyrelserna och kommunerna för att informera om vilket nummer som gäller för vilka frågor.

De telefonnummer som anges på röstkortet är korrekta, men de står på fel plats.

Tryckfelet har ingen betydelse för väljarens rösträtt och röstkortet går att använda som vanligt.

Telefonnumret som anges till kommunen längst ned till vänster på röstkortet är telefonnumret till länsstyrelsen. Telefonnumret som anges till höger i rutan med rubriken ”Om uppgifterna på röstkortet inte stämmer” är numret till kommunen.

Detta gäller
Har du frågor som rör röstning i din kommun ska du ringa din kommun.

Telefonnummer till valnämnden i Ånge kommun: 0690-25 02 89

Om du upptäcker att dina uppgifter på röstkortet inte stämmer ska du ringa till länsstyrelsen för att begära rättelse i röstlängden. Detta ska du göra senast den 28 augusti.

Numret till Länsstyrelsen i Västernorrlands län är 072-217 42 12.

Har du allmänna frågor om valet och det svenska valsystemet kan du vända dig till Valmyndigheten på telefon 020-825 825.

Valmyndigheten beklagar det inträffade. Vi på länsstyrelserna arbetar nu för att sprida informationen i våra kanaler och har också kontakt med länets kommuner så att även de kan gå ut med rätt information.