Ånge kommun är årets klättrare

Svenskt Näringsliv presenterade nu på morgonen sin årliga ranking av företagsklimatet i Västernorrland.
För Ånge var det ett glädjande besked.
– Det är jätteroligt att företagen sätter högre betyg på oss i år, säger kommunalrådet Sten-Ove Danielsson.

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Rankningen bygger på enkätsvar från kommunernas företagare tillsammans med statistik från ett antal andra faktorer.
För Västernorrlands del står Ånge och Timrå kommun för de glädjande siffrorna. Timrå toppar listan för länet med plats 50 och därefter kommer Ånge på plats 232.
- Vi har inte målet att bli Norrlands högst rankade kommun, för oss är det viktigt att börja någonstans och att börja klättra på den här stegen, säger Annelie Axelsson, näringslivsansvarig i Ånge kommun.
Faktorer som ligger till grund för företagarnas ökade betyg för Ånge kommunen är bland andra kommunens tillämpning av lagar och regler samt effektiviteten i ärendehanteringen.
Vidare anser företagarna att de inte känner konkurrens mellan kommunens verksamheter och den privata näringsverksamheten. Infrastrukturen, det vill säga vägnätet samt tåg- och flygförbindelserna, får även den bra betyg
Bildandet av det nya näringslivsbolaget Viväxa framhåller både Annelie Axelsson och kommunalrådet Sten-Ove Danielsson som en trolig förklaring till årets förbättring i rankingen.
- Kommunen har visat en god vilja till samarbete i dialog med näringslivet och det sprider förhoppningar. Vi har en uppåtgående kurva och vi ska jobba för att den fortsätter uppåt, säger Annelie Axelsson.

Vill ni läsa mer om hela rankingen kan ni gå in på www.foretagsklimat.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Annelie Axelsson, näringslivsansvarig och Sten-Ove Danielsson, kommunalråd, mottog diplom och blommor.