Ny webbplats med fokus på service

Nu lanserar vi ny webbplats för Ånge kommun. Vårt fokus är att ge invånare och besökare, företag och organisationer möjlighet till god service via webben.

De flesta som besöker Ånge kommuns hemsida gör det för att de har ett ärende, de vill göra en ansökan, lämna uppgifter, få svar på en fråga eller för att komma i kontakt med någon av kommunens verksamheter.

Kommunens verksamhet är mycket bred och att ge tydlig information på alla områden är en utmaning. Därför har vi medborgarnas behov i fokus och tonar ner övrigt innehåll.  Vi vet att över hälften av besöken till kommunens webbplats sker med mobil eller läsplatta och webben är anpassad för att fungera bra i mobil och på små enheter.

Kommunens e-tjänster kommer att bli fler under den närmaste tiden och de lyfts fram på ett tydligare sätt på den nya webbplatsen.

Webbplatsens struktur bygger på den så kallade Funka-modellen, en struktur som många kommuner använder idag och som kontinuerligt testas och utvecklas av ett nätverk av kommuner.

Den version av kommunens webbplats som vi nu publicerar är en bas och en grund. Utvecklingsarbetet fortsätter och webbplatsen behöver ständigt underhåll för att ha ett aktuellt innehåll, säger Kristina Kamsten, webbansvarig hos Ånge kommun. Därför har vi också en ny organisation för hur vi jobbar med webben med tydliga roller och tydlig ansvarsfördelning för innehållet.

Välkommen att se dig om på nya ange.se!

Lämna gärna feedback genom att klicka på sidansvarig och skicka meddelande.