Jobba med EU-valet

Vill du arbeta med EU-valet 2024?
Ånge kommun rekryterar just nu röstmottagare för att kunna genomföra EU-valet på ett demokratiskt, smidigt och tryggt sätt.

Tror du att du passar för uppdraget? I så fall kan du läsa mer om vilka roller som finns, vilka krav du behöver uppfylla, vad som är meriterande, ersättningsnivåer och arbetstider samt göra din intresseanmälan via vår e-tjänst Länk till annan webbplats..

Röstmottagare

Uppdraget som röstmottagare innebär att du ansvarar för ordningen i och intill val- och förtidsröstningslokalerna. Uppdraget som röstmottagare kräver att du är objektiv, hjälpsam och har ett vänligt bemötande mot väljarna. Du medverkar till att valet genomförs på ett korrekt, tryggt och säkert sätt.

I arbetet kommer du sen även att ha uppdraget som rösträknare.

Rösträknarens arbetsuppgift är att räkna röster. Rösträkningen startar i vallokal från klockan 21:00 på valdagen till dess att rösträkningen är färdig under kvällen/natten.

Ordförande

En person arbetar som ordförande i varje vallokal och arbetsleder övriga röstmottagare. Ordförande ansvarar bland annat för att etablera kontakt med övriga röstmottagare, hantera valmaterial och förtidsröster som levereras till vallokalen, organisera rösträkningen, redovisa resultat till länsstyrelsen, återställa vallokalen efter stängning och lämna in valmaterialet på valnämndens nattmottagning.

Vice ordförande

En person arbetar som vice ordförande i varje vallokal och stöttar ordförande i planering och genomförande. Vid behov ska vice ordförande kunna ta över ordförandes arbetsuppgifter.

Är du intresserad?

Tror du att du passar för uppdraget? I så fall kan du läsa mer om vilka roller som finns, vilka krav du behöver uppfylla, vad som är meriterande, ersättningsnivåer och arbetstider samt göra din intresseanmälan i vår e-tjänst Länk till annan webbplats..